dijous, 17 de juny del 2010

Soldadura (2) - Tàndem

Soldador d'electròdes, de poca potència. Fred. Electròdes de diferents tipus. Instal.lació elèctrica limitada. Desconeixença de trucs de soldador professional. Dificultat de subjecció de les peces a soldar. Exigència de les peces a soldar (els quadres han de quedar perfectament alineats). Temps limitat, amb pauses setmanals.

Però, malgrat tot, els dos quadres s'uneixen (txapusserament, clar). Vam haver de muntar els pedaliers i els plats per poder-hi muntar les cadenes per tal de donar estabilitat a l'estructura, i poder fer els càlculs necessaris de distàncies entre eixos (estem parlant, evidentment, de càlculs experimentals, fets sense paper ni calculadora).



Cal polir els resultats. Desmontem els pedaliers, els plats, les bieles, cadenes... i també traiem les capes de pintura amb dissolvent, deixant l'estructura pelada.

Caldrà fer-hi uns retocs amb un soldador de fil continu per assegurar la seva resistència. Tot i això, surten veus critiques i poc optimistes sobre la robustesa de l'invent. Alguns experts s'atreveixen a fer pronòstics sobre el punt de ruptura...

Nosaltres hi confiem, no tenim una altra opció.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada